De Noord Veluwse gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Putten en Oldebroek willen het vraag en aanbod van aangepast sporten beter op elkaar aan laten sluiten. Er is onder andere behoefte aan meer inzicht in de sportmogelijkheden, aan meer sportmogelijkheden in de buurt en aan sportmaatjes. Ook de organisatorische infrastructuur kan worden verbeterd, bijvoorbeeld via intensievere samenwerking tussen gemeenten en maatschappelijke organisaties.

Van zondag 1 t/m dinsdag 3 juli vindt bij de Skeelerclub het WK Inline Speedskating plaats op sportpark “Hoornerveen”. Ook zal tijdens dit skeeler spektakel bijzondere aandacht worden gegeven voor mensen met een beperking uit de regio Apeldoorn-Deventer-Zwolle en Harderwijk.

Op maandagmiddag kunnen mensen met een beperking (incl 2 begeleiders p.p.) een promo meemaken en de skeelersport zelf ook beoefenen.

Voor de aanleg van de Hoogwatergeul had de werkgroep BTB al aandacht gevraagd om bij de realisatie rekening te houden met de mensen met een beperking. Hiervoor is er vervolgens meerdere keren overleg geweest met vertegenwoordigers van het Waterschap Vallei en Veluwe en de aannemerscombinatie IJsselweide.


De werkgroep Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid (BTB) heeft onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid van het gemeentehuis en het hernieuwde gemeentekantoor.

Onder dit motto heeft het Platform Gehandicaptenbeleid Heerde (PGH), samen met de Stichting Gehandicaptenbelangen Noordoost Veluwe, een bijeenkomst voor de politieke fracties van de gemeente Heerde georganiseerd op woensdag 20 september.

 Het Platform doet, in samenwerking met de gemeente Heerde, een onderzoek naar de behoefte aan mogelijkheden van sporten voor mensen met een (functie) beperking.

Platform Gehandicaptenbeleid Heerde (PGH) zet zich onder andere al jaren in, samen met de gemeente, voor een goed en volledig rolstoel- fietspadennetwerk, met vlakke verharde paden van voldoende breedte.

Mevr. Denise Janmaat, directeur Nederlands Instituut voor Toegankelijkheid, heeft als “mystery guest” de toegankelijkheid in Heerde/Wapenveld van winkels, openbare gebouwen en de dorpscentra beoordeeld.